Предстоящ ремонт на мост на главен път Е-79 ще остави врачанско село

...
Предстоящ ремонт на мост на главен път Е-79 ще остави врачанско село
Коментари Харесай

Ремонт на мост блокира достъпа до гробище. Кметът се чуди как ще погребва починалите

Предстоящ ремонт на мост на основен път Е-79 ще остави врачанско село без никакъв достъп до близкото гробище, стана ясно от рубриката на Румен  Бахов " Пълен парадокс " в утринния блок на Нова телевизия.

Кметът на Краводер Илия Першинков е угрижен, че за към три месеца, до момента в който трае ремонтът, в случай че някой в селото почине, няма къде да бъде заровен. Очаква се реконструкцията да продължи минимум три месеца, написа novini.bg.

„ От една страна съм щастлив, че най-сетне този мост-убиец ще се трансформира в съвременно мостово оборудване. От друга страна съм мощно смутен, че минимум 90 дни няма да имаме достъп до гробищния парк ”, сподели кметът.

Той акцентира, че и понастоящем, с цел да стигне траурна върволица до гробището, някоя кола стопира придвижването. Така се постанова леки коли и тирове да изчакват прекосяването на групата опечалени.

За да бъде решен казусът, локалните хора се надяват на възобновяване на различен мост, по който също може да се стигне до гробището, без това да постанова промени в придвижването по Е-79.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР